Деревина

Підбадьорливий, освіжаючий, тонізуючий, самий низькокалорійний напій.

Підбадьорливий, освіжаючий, тонізуючий, самий низькокалорійний напій. Чай. Цей напій добре втамовує спрагу, якщо робити без цукру.

Ми звикли називати чаєм будь-яку траву, яка заварюється в чайничку або пакетиках. Розповім вам про ароматному і корисному трав’яному чаї:чебрець – люблю його за аромат, корисний своїми властивостями: протизапальними, відхаркувальними, протиглистовими, бактерицидними, сечогінними. Липа – ця квітка для мене відкрила мама ще в далекому дитинстві.

Завжди при лікуванні застуди пила його у великій кількості. А також вона застосовується при захворюваннях дихальних шляхів, розладах нервової і травної систем. При чому, у липи, корисні не тільки квіти, але і листя, кора, плоди, і навіть продукти згоряння деревини.

Ромашка-особисто я не дуже люблю запах ромашки і смак чаю, але ефірна олія, що міститься в кошиках рослини, допомагає боротися із запаленням, має лікувальні протиалергенні, антибактеріальні властивості. А Техаські вчені довели, що регулярне вживання ромашкового чаю знижує ризик смерті у людей старше 65 років. Жасмин – в моєму місті щосили цвіте цей чагарник, і ми з мамою вирішили назбирати квіточок для зимових посиденьок за чашкою чаю.

Благотворно поєднується з чорним або зеленим чаєм. Застосовується при лікуванні нервових недуг, наслідків істерії і стресів, при мігрені, сприяє лактації, і зменшення жіночих болів при менструаціях. Шавлія – це рослина мені теж знайоме з самого дитинства і застосовували його теж під час простудних захворювань.

лікування запальних захворювань горла, порожнини рота, бронхів; дезінфікує, бере участь в регенерації клітин; допомагає процесу відновлення клітин печінки, знімає запалення жовчного міхура; допомагає в лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту (покращує травлення, знімає спазми кишечника, усуває здуття живота); зміцнює імунну систему, підвищує енергетичні запаси організму; допомагає при депресії, бере участь в регуляції нервових процесів (безсоння, стреси); покращує роботу ендокринної системи; допомагає при пітливості ніг.Щоб не втратити цей рецепт і завжди бути в курсі моїх нових рецептів-Підпишіться на канал і поставтедля того, щоб трави віддали свої властивості повністю, необхідно правильно заварювати: 1. краще використовувати керамічний посуду2.

спочатку необхідно обдати чайник окріп 3. потім засипати квіти і розрахунку 1 столова ложка на 1 склянку води4. заливати краще не крутим окропом, а водою, остигнула до 90-95°С.

5. далі чайник треба обернути рушником і настоювати чай 30 мінут6. трав’яний чай, також як і зелений або чорний не слід залишати більше, ніж на кілька годин.
Його потрібно випити свіжозавареним.Ці трави можна змішувати, а можна пити окремо, продаються в будь-якій аптеці, а краще вибрати найближчі вихідні і поїхати в поле, де можна назбирати самим.

Related posts

Leave a Comment