Рецепти

Сирна запіканка з нашого дитинства

Дитинство, Шкільна столовка, піонерський табір, шедеври радянського громадського харчування …

якщо не брати до уваги вермішелі з сиром і сосисок, найприйнятніше блюдо – сирна запіканка. Міцний такий сектор або прямокутник, помазаний зверху сметаною. А їсти хочеться! Ну і швиденько це з’їдалося.

ДО РЕЧІ, готельний “сніданок” навіть зараз часто має на увазі йогурт, омлет, булочку і цю саму безсмертну запіканку. Але якщо взяти хороші продукти, та трошки модернізувати стандартний рецепт, може вийти досить смачна штука. Для запіканки є 600 г сиру, 3 яйця, 1 стакан молока, дві ложки «з гіркою» манної крупи, 2 столових ложки цукру (в даному випадку тростинного) і пакетик ванільного цукру, жменю родзинок, трохи вершкового масла і панірувальні сухарі.

Замість ванілі можна використовувати лимонну або апельсинову цедру, а замість родзинок – нарізати шматочками будь-які сухофрукти або, наприклад, яблука. Спочатку приготуємо для нашої запіканки»ущільнювач”. У холодне молоко всиплемо манку, поставимо на плиту і відразу станемо розмішувати віником для збивання, щоб в каші не утворилися грудки.

Каша повинна вийти густою. Відставимо її в сторону, щоб трохи охолола. Сир викладаємо в миску, додаємо яйця, цукор, ванільний цукор і гарненько розмішати, найкраще – міксером.

Сир виявився сухим, тому ми додали пару столових ложок сметани, а потім – манну кашу. Тепер все треба знову гарненько перемішати і висипати в суміш промитий і підсушений родзинки. Саме в цей момент можна додати порізані дрібним кубиком яблучка.

Для запікання ми зазвичай використовуємо звичайну роз’ємну форму для торта, добре змащену маслом і посипану панірувальними сухарями. Викладемо нашу суміш, розрівняємо і поставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 50. Якщо хочеться отримати красиву скоринку, можна верх змастити сметаною і трохи посипати цукром.

Ось і все. Запіканка, приготована таким способом, вийде більш щільною, але більш ніжною по консистенції. Можна їсти її і гарячою, і холодною – в холодильнику їй нічого не зробиться.
Приємного апетиту!Не бійтеся імпровізувати в житті і в кулінарії! Ставте лайки і підписуйтесь на наш канал! #кулинарныеимпровизации, #запіканка, #сир,

Related posts

Leave a Comment