Рецепти

Як я готую соковиті і смачні котлети і для чого в м’ясний фарш кладу манку

У кожної господині свій рецепт котлет. Хтось вважає за краще додавати в фарш яйця, хтось цибулю, а хтось хліб. Але я вже кілька років готую котлети з манною крупою.

І скажу вам, їх смак виходить просто дивним. Манка робить з фаршем великі чудеса. Під час готування він стає ніжним і соковитим.

Від манки буде набагато більше користі, ніж від того ж хліба або ж яєць. Записуйте новий рецепт, щоб не забути.Склад котлетДля того, щоб зробити котлетки знадобиться:- фарш – манна крупа – яєчні жовтки – сметана – сіль – чорний перець – рослинне маслоВсе інгредієнти звичні і нічого дивного крім манної крупи тут немає.

Але саме вона і є тим секретним інгредієнтом, який зробить ваші котлетки дуже ніжними.Цікавий рецепт1. Беремо пів кілограма фаршу.

Для своїх котлет я використовую свинячо-яловичий фарш. Готую його сама, щоб котлети вийшли набагато смачніше. Можна взяти і м’ясо птиці (курку, індичку).

Але чистий яловичий фарш я б використовувати не рекомендувала. Котлети з нього виходять занадто сухуватими. Якщо ви все ж вирішили взяти в основу котлет фарш з яловичини, то змішайте його з перекрученим в м’ясорубці салом.

2. Змішую фарш з двома курячими жовтками.3.

Хліб в нашому рецепті замінює манна крупа. Беру 4 ст.л і додаю їх у фарш.

Добре перемішую.4. Солю і перчу фарш.

5. Додаю до основної маси 3 ст.л сметани.

Я б рекомендувала брати сметану 15% жирності. Вона ідеально підходить для котлет.6.

Починаю добре перемішувати і відбивати фарш.7. Залишаю м’ясо постояти на 30 хвилин.

За цей час манка почне розбухати, вбираючи в себе надлишки вологи.8. Змочую руки у воді, щоб фарш не прилипав до них і починаю ліпити котлети.

9. Розігріваю на сковороді рослинне масло. Викладаю котлети.

Притискаю їх рукою, щоб краще присмажилися.10. Котлети обсмажуються на середньому вогні.

Кожна сторона готується 3 хвилини. Потім я повторно перевертаю котлети, зменшую вогонь і накриваю сковороду кришкою. Котлети доходять до повної готовності всього за десять хвилин.

Користь від манкиПочему ж я використовую манку замість батона, замоченого в молоці? Справа в тому, що вона надає фаршу однорідність. Манка набухає, вбираючи в себе весь м’ясний сік. З нею котлети не стануть розпливатися.
Вони збережуть форму, яку Ви надали їм під час ліплення. Дякую за увагу! Ставте лайки, підписуйтесь на канал і пишіть свої коментарі по цій темі

Related posts

Leave a Comment